Općenito

Održana svečana sjednica Općinskog vijeća Olovo u povodu 1.marta Dana nezavisnosti BiH

Svečana akademijaU povodu Dana nezavisnosti BiH u sali Centra za kulturu i informisanje danas je održana svečana sjednica OV Olovo i svečana akademija koju su u saradnji sa Centrom za kulturu i informisanje pripremili srednjoškolci članovi Asocijacije srednjoškolaca u BiH Lokalni tim Olovo i učenici OŠ“Olovo“.

Nakon intoniranja državne himne svečano sjednicu OV Olovo otvorio je predsjedavajući OV Olovo Izudin Kućanović koji je između ostalog podsjetio na značaj ovog datuma od prije 22 godine kada su se građani BiH na referendumu čije je pitanje glasilo „JESTE LI ZA SUVERENU I NEZAVISNU BOSNU I HERCEGOVINU, DRŽAVU RAVNOPRAVNIH GRAĐANA, NARODA BOSNE I HERCEGOVINE – MUSLIMANA, SRBA, HRVATA I PRIPADNIKA DRUGIH NARODA KOJI U NJOJ ŽIVE“, izjasnili potvrdno i time jasno trasirali puteve u nezavisnost BiH.
Svečana sjednica oV
Prisutnima se potom obratio Općinski načelnik Đemal Memagić koji je poželio sretan Dan nezavisnosti svim građanima Olova i pozvao sve građane Olova da na demokratski način, radom i zalaganjem rade na izgradnji boljeg života za sve podsjećajući da vrijeme i situacija u kojoj živimo je teška, pogotovo za veliki broj nezaposlenih,penzionere a da s druge strane jedan dio društva živi u izobilju.

-„Godina koja je pred nama ne obećava puno, što nas obavezuje da iznalazimo rješenja za otvaranje novih mogućnosti za poboljšanje životnog standarda ljudi koji ovdje žive.Bez obzira na razlike u političkoj ili bilo kojoj drugoj pripadnosti potrebno nam je jedinstvo u ostvarivanju zajedničkog cilja a to je bolja budućnost Olova“,kazao je između ostalog načelnik Memagić.

Općinski načelnik Đemal MemagićNakon svečane sjednice Općinskog vijeća svi prisutni su prisustvaovali svečanoj akademiji olovskih srednjoškolaca a potom su svi pozvani na svečani koktel koji su priredile članice olovskih Udruženja žena „Sabina Jamaković“ i „Zeleni vir“.

Polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe od strane boračkih udruženja na spomen obilježju ispred Općine Olovo odata je počast svim poginulim borcima i šehidima općine Olovo koji su u agresiji na BiH izgubili život.

Program obilježavanja Dana nezavisnosti mogli su pratiti u direktnom prijenosu slušoci Radio Olova,putem interneta i zemaljske mreže.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button