Općenito

Selvedin Karić selektor muške juniorske reprezentacije BiH

Selvedin KarićTrener Odbojkaškog kluba“Olovo“ Selvedin Karić imenovan je za selektora muške juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine. Ovo je plod napornog rada sa svim kategorijama OK “Olovo” koji su primjetili stručnjaci iz Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine.Pored njegovog ličnog to je i veliki uspjeh kako za općinu Olovo tako i za OK “Olovo” koji po prvi put u historiji Olova ima selektora u nekoj od selekcija Bosne i Hercegovine.
Selvedin Karić prof. Sporta i tjelesnog odgoja rođen 24.09.1983.u Olovu i vjerovatno je najmlađi selektor u BiH. Nastupao je za OK „Igman“ Iilidža, OK“Bosna“ Sarajevo, OK“Kakanj“ . Osvojio je dva puta kup BiH sa odbojkašima Bosne iz Sarajeva 2004-2005 i Kakanj 2009-10, prvenstvo BiH 2009-2010 kad je proglašen najboljim igračem završnog turnira za prvaka BiH. Sa OK „Kakanj“ napravio najveći historijski uspjeh bh odbojke u sezoni 2009-2010 plasirali se u šesnaestinu finala challenge cupa. Pored toga bio je prvak Federacije BiH opet sa kolegama iz sarajevske Bosne i par puta viceprvak.Među najdražim uspjesima je ulazak u Drugu Superligu FBiH za muškarce sa OK „Olovo“. Trenutno je trener i igrač u OK“Olovo“ gdje ga je i zateklo imenovanje za selektora žeske juniorske reprezenatcije BiH.
O rezultatima rada u klubu govori trenutna pozicija u vrhu tabele.

U sljedeću sezonu OK “Olovo” ulazi u podmlađenom sastavu, a nosioci igre bit će : Safer Karić (1997.), Suljo Sarajlić (1995.), Muminović Nedžad (1995.), Čolaković Ramiz (1995.), Adin Abazović (1995.), Almedin Busnov (1996.),Fahir Rotić (1994.), Senad Hadžiabdić (1994), Hasan Sirćo (1994.) i stariji igrači.

Juniori Odbojkaškog kluba „Olovo“zauzeli su drugo mjesto u regiji, a kadeti su u završnici federalnog takmičenja.

OK “Olovo” ovog vikenda ne igra kolo koje se trebalo igrati iz razloga što nisu u mogućnosti naći slobodan termin u dvoranama Breze, Ilijaša, Vogošće.
OK"Olovo"(iz arhive)
-„ Želimo da se zahvalimo Odbojkaškom savezu BiH i OK “Čapljina” koji su nam izašli u susret i omogućili nam da sljedeći vikend igramo dvije utakmice protiv OK “Gradina” i OK “Čapljina”. Odbojkaši „Olova“ i dalje nemaju mogućnost igranja u svojoj dvorani iz već poznatih razloga. Dvorana je navodno neuslovna. Mi se i dalje nadamo da ćemo u budućnosti imati mogućnost igranja pred svojom publikom i u svom gradu“,poručuju iz olovskog Odbojkaškog kluba.

Iz OK”Olovo” stiže informacija da će u nedelju 13.aprila u 13.00 sati posljednja utakmica ove sezone biti odigrana u sali OŠ”Olovo” što je ujedno i poziv navijačima da ih bodre i čestitaju im na uspjehu u protekloj sezoni.

Prikaži više

Povezani članci

Pogledajte također
Close
Back to top button