Općenito

Radna grupa Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva posjetila Olovo

23.05.14. Detalj sa sastankaNakon što je Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva formiralo radnu grupu koja je odmah krenula na teren kako bi utvrdila potrebe poljoprivrednika pogođenih poplavama, danas je savjetnik dopremijera FBIH i ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerke Ivankovića Lijanovića, Suad Čamdžić, sa šefom PU jedinice Halilom Omanovićem koji vodi projekte IFAD-a, boravio u Olovu.

„Danas smo obišli područje Općine Olovo koja je pogođena katarstofalnim poplavama posljednih dana. Štete su ogromne i želimo ih zajedničkim snagama što prije ublažiti.

Sreća je što pri ruci imamo UN-ovu organizaciju IFAD. Mimo projekata V i VI koji su u opticaju, IFAD je na naš zahtjev izrazio želju da iznađe dodatna sredstva za pomoć ugroženim poljoprivrednicima i poplavom pogođenim proizvodnjama.

Sa načelnikom Općine Olovo, Đemalom Memagićem, nevladinim organizacijama i poljoprivrednicima tražili smo definisanje na koji način se može pomoći ugroženom stanovništvu jer potrebna je hitna intervencija i sanacija šteta.

Pored IFAD-a još mnoge inostrane organizacije su nam na raspolaganju kako bi pomogli ugorženim proizvođačima.

Ovom prilikom najavljujem za narednu sedmicu posjetu i drugih općina koje su u područnim projektima IFAD br V, Kladanj, Kalesija i Čelić“, rekao je ovom prilikom danas Suad Čamdžić

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button