Općenito

Počinju “Dani knjige, Konjic 2014”

10647199_846653155346146_3719438946541221866_nCentar za kulturu Narodnog univerziteta Konjic i Gradska biblioteka organizuju kulturno edukativnu -manifestaciju posvećenu afirmaciji bosanskohercegovačkog izdavaštva , univerzalnim vrijednostima knjige i literarnog stvaralaštva.

“Dani knjige, Konjic 2014”, ponudit će slijedeće sadržaje:
-U Galeriji Narodnog univerziteta konjic, u četvrtak, 18. Septembra u 19: 30 predstavljamo roman “Tajna bosanskog štapa” autora Enesa Ratkušića, promotor je : prof.dr. Dijana Hadžizukić.
-Na Terasi ispred Gradske biblioteke u utorak, 23.septembra od 10sati otvaramao promotivni sajam bh-a izdavaštva sa edicijama: Dobra knjiga, Buybook, Dječija knjiga, Lijepa riječ, El Kalem, Zavičajna zbirka Konjic i Baština duhovnosti, a u večernjim satima, isti dan, 23.9. u Galeriji Narodnog univerziteta s početkom u 19 i 30, govorit ćemo o temi “Kasim Prohić-velikan evropskog duha”. Sa nama su: profesor Zahid Borić i predavači sa Univerziteta u Sarajevu: prof.dr. Senadin Lavić, mr. Kenan Šljivo i mr. Vedad Muharemović.

SU povodu devedeset i četiri godine od rođenja najpoznatijeg konjičanina, hodoljupca, karikaturiste, scenariste, putopisca Zulfikara Zuke Džumhura, Zavičajni muzej Konjic i Centar za kulturu Narodnog univerziteta organzovat će radionicu za djecu u Rodnoj kuci Zulfikara Zuke Džumhura u srijedu, 24.09.2014. Radionicu će voditi akademski grafičar Dino Džumhur.Istim povodom Zavičajni muzej Konjic će u terminu od 09 do 16.30 sati otvoriti vrata depandansa Rodne kuće Zulfikara Zuke Džumhura. Pozivamo sve zainteresovane da iskoriste ovu priliku i upoznaju sa fundusom iz zbirke Zukine kuće gdje imagesće kroz stalne postavke: zbirku namještaja, fotografiju, objavljene i neobjavljene rukopise, lične stvari i naravno najznačajniji dio ostavštine karikature odati zaslužno poštovanje prema našem cijenjenom sugrađaninu saopštio je organizator Benjamin Mušinović iz Centra za kulturu Narodnog univerziteta Konjic.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button