Općenito

„Aquaterm“ Olovo, proširuje kapacitete i uvodi nove sadržaje

Proširenje kapacitetaPrema svim pokazateljima Javna zdravstvena ustanova banjsko rekreativni centar „Aquaterm“ Olovo, spada u red najboljih banjskih lječilišta u BiH. Veliko interesovanje gostiju za dolazak u olovsku banju izraženo je tokom cijele godine.
Kako nam je kazao dr.Senad Selimović direktor ovog lječilišta, svi kapaciteti su rezervisani do polovine decembra. U cilju opremanja i uvođenja novih sadržaja te proširenja kapaciteta ovih dana se izvode građevinski radovi na jednom dijelu objekta hotela.
-Trenutno se izvode radovi na proširenju hidro bloka u prizemlju i dogradnje još 12 soba sa 24 kreveta na prvom i drugom spratu. Ugovorena vrijednost radova u prvoj fazi iznosi 396.500,00 KM . Radovi koje finasiramo vlastitim sredstvima trebali bi biti završeni do kraja godine.Nako toga slijedi druga faza radova a to je unutrašnje uređenje soba te nabavka opreme za wellness centar. Ove radova i nabavku opreme finansirat ćemo kreditnim sredstvima u iznosu od 150.000,00 KM.-kazao nam je Selimović te dodao da bi kompletan projekat Senad Selimović,kapaciteti popunjeni do polovine decembratrebao biti završen do konca februara 2015. godine.
Nakon što se završi projekat dogradnje i opremanja, „Aquaterm „ će raspolagati sa 155 kreveta. Pored svih potrebnih sadržaja koje pruža , od početka iduće godine gostima će biti na raspolaganju o wellness centar.

Prikaži više

Povezani članci

Pogledajte također
Close
Back to top button