Općenito

Uspješno završen treći BIZOO Startup Safari!

10801677_610282875742891_5090103287666180594_nU perioduod 03. do 07. novembra 2014.godine održan je treći BIZOO Startup Safari – Business Edition. Za 12 odabranih učesnika BIZOO Safari je bio prilika da upoznaju direktore i zaposlenike kompanija koje bilježe uspjeh na bosanskohercegovačkom tržištu, te da saznaju šta zaista u praksi znači voditi biznis.
BIZOO Startup Safari je predstavljao interakciju i povezivanje učesnika i uspješnih kompanija sa područja čitave BiH. Tokom pet dana trajanja Safarija, učesnici su posjetili 11 kompanija iz Sarajeva, Mostara, Banja Luke i Brčkog.
Predstavnici kompanija su upoznali učesnike sa vlastitim pričama koje su formirale njihov uspjeh, te predstavili svoje proizvode i modele poslovanja.
Kompanije koje su bile odredišta BIZOO Safarija u sklopu ove jedinstvene poslovne avanturesu: Intera Tehnološki Park, Degoridan, Via Media, Modamo, Firma d.o.o., Deseen, Alfaterm, JP Komunalno Brčko d.o.o., Centar za održivi razvoj – COR, PRONI Brčko i Sarajevo osiguranje – Podružnica Banja Luka.
BIZOO Startup Safari je omogućila velikodušna podrška američkog naroda putem Američke ambasade u Sarajevu.
Prvi BIZOO Safari je održan u januaru a drugi u junu 2014.godine. U fokusu prvog Safarija su bili mladi ljudi iz IT i ICT sektora, dok je tokom drugog BIZOO Safarija fokus stavljen na dizajnere, freelancere i studente koji se bave grafičkim i produkt dizajnom.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button