Općenito

Izvršenim racijama na području Kantona pregledano 125 ugostiteljskih objekata

slika.phpDana 16.01.2016. godine, u noćnim satima, od strane policijskih timova na području Zeničko-dobojskog kantona su planirane i organizovane operativno taktičke mjere i radnje-racije, u okviru kojih su vršeni detaljni pregledi određenih ugostiteljskih objekata i sportskih kladionica.

Planiranim mjerama i radnjama je prethodila detaljna analiza i procjena, kada je izvršen odabir ugostiteljskih objekata, za koje se raspolagalo operativnim saznanjima da ista posjećuju lica sklona vršenju krivičnih djela i prekršaja, kao i lica sklona nedozvoljenom posjedovanju i nošenju oružja.

U okviru ovih racija, koje su sprovedene od strane policijskih timova Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona u svim gradovima na području Kantona, izvršen je pregled 125 objekata u kojim je pregledano 931 lice. Tom prilikom je oduzet određen broj hladnog oružja (noževi i bejzbol palice) i CS sprejeva. Naznačenim aktivnostima je pronađena i oduzeta i određena količina biljne i praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i koja će biti predmet potrebnih vještačenja u Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Takođe su, u skladu sa odredbama Zakona o javnom redu i miru Zeničko-dobojskog kantona, u 8 slučajeva izdati prekršajni nalozi licima u ugostiteljskim objektima zbog točenja alkoholnog pića maloljetnim licima, te su izdata 2 prekršajna naloga zbog nepostupanja po naredbi ovlaštenog službenog lica.
Odsjek za odnose s javnošću,
analitiku i planiranje

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button