Općenito

Kantonalna uprava za šumarstvo izdala upozorenje stanovništvu da nije dozvoljeno loženje vatre na udaljenosti manjoj od 150 m od šume

20150709205132_314760Kantonalna uprava za šumarstvo upozorava stanovništvo da nije dozvoljeno loženje otvorene vatre u šumama i na šumskom zemjištu, kao i na drugom zemljištu na udaljenosti manjoj od 150 m od šume.
Sa poboljšanjem vremenskih prilika, stanovništvo je počelo sa čišćenjem privatnih posjeda, uz koje je uvijek vezano i spaljivanje biljnog otpada i rastinja. Imajući u vidu činjenicu da paljevine, usljed nepažnje, često izmaknu kontroli i pretvore se u požare sa velikim posljedicama, apelujemo na građane da izbjegavaju ovaj način uništavanja korova i čišćenja njiva. Pozivamo građane na maksimalan oprez kod eventualnog paljenja vatre, kako bi se izbjegle neželjene posljedice.
S ciljem sprječavanja nastajanja i širenja požara, uposlenici Kantonalne uprave za šumarstvo će, u narednom periodu, pojačati aktivnosti na kontroli ovih radnji i u skladu sa zakonom podnositi prijave protiv lica, koja pale na zabranjenim lokalilitetima.

Kantontonalna uprava za šumarstvo

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button