Općenito

Ovog vikenda pojačane aktivnosti policije na kontroli alkoholiziranosti vozača

56a8b53a-5b40-4589-ab26-7aeb0a0a0a64-policija-1-718x446U cilju smanjenja broja saobraćajnih nezgoda sa teškim posljedicama i stvaranja visokog stepena bezbjednosti odvijanja saobraćaja na svim putevima na području Zeničko-dobojskog kantona, policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona će u vremenskom periodu od 12.02.2016. godine (petak), do 14.02.2016. godine (nedjelja), sprovoditi akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa posebnim akcentom na kontrolu alkoholiziranosti vozača. Aktivnosti policijskih službenika u naznačenoj akciji bit će usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima za koje se utvrdi da su počinili naznačene prekršaje, te će se sankcionisati i drugi učesnici u saobraćaju u slučajevima kršenja propisa iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona apeluje na sve vozače da se pridržavaju zakonskih odredbi u pogledu uslova pod kojima mogu upravljati vozilom, te da se pridržavaju svih saobraćajnih propisa, kako bi zaštitili sebe, lica koja prevoze, te druge učesnike u saobraćaju.Takođe naglašavamo da će svi slučajevi nepoštivanja odredbi navedenog Zakona biti zadokumentovani a počinioci prekršaja sankcionirani.

Naročito pozivamo vozače da ne upravljaju svojim vozilima kada su pod dejstvom alkohola, jer je takva vožnja čest uzrok saobraćajnih nezgoda, naročito onih sa teškim posljedicama, te upozoravamo da će svaki slučaj vožnje pod dejstvom alkohola biti odmah zadokumentovan a nesavjesni vozač sankcionisan.

Odsjek za odnose s javnošću,
analitiku i planiranje

Prikaži više

Povezani članci

Pogledajte također
Close
Back to top button