Olovo

Prilikom kontrole vozila u Olovu, policijski službenici pronašli 8,5 kg opojnih sredstava

Vršeći poslove kontrole vozila u saobraćaju, policijski službenici Policijske stanice Olovo su u srijedu 24.05.2017. godine, u noćnim satima, na magistralnom putu M-18, u mjestu Olovske Luke, izvršili zaustavljanje i kontrolu teretnog motornog vozila marke “Iveco” (vozilo šlep službe), registarskih oznaka K94-E-794, kojim je upravljala osoba S.M., nastanjena u Istočnom Novom Sarajevu, dok je na mjestu suvozača zatečena osoba Đ.Ž., rođena 1991. godine, državljanin Crne Gore.Na tovarnom dijelu teretnog motornog vozila se nalazilo putničko motorno vozilo marke “BMW”, registarskih nacionalnih oznaka Crne Gore MK-AE-511, vlasništvo osobe D.T., a koje koristi osoba Đ.Ž.

Izvršenim pregledom policijski službenici su unutrašnjosti vozila “BMW” pronašli putnu torbu, u kojoj se nalazila veća količina biljne materije, upakovane u osam pojedinačnih paketa, umotanih u prozirnu PVC foliju, koja je svojim izgledom i mirisom asocirala na opojnu drogu.
O svemu je odmah obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, a na mjestu kontrole je izvršen uviđaj. Sporna vozila su obezbjeđena i izmještena na službeni parking prostor a pronađena materija je izuzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja u Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Izvršenim vaganjem utvrđeno je da se radi o količini od 8.500,65 grama biljne materije koja svojim izgledom i osobinama, utvrđenim prvim preliminarnim vještačenjem, asocira na opojnu drogu marihuanu. Osoba Đ.Ž. je nakon kontrole i pronalaska sporne materije lišena slobode i privedena u službene prostorije Policijske stanice Olovo, gdje je nad istom zavedena kriminalistička obrada, nakon čega je sinoć, oko 22,00 sati, predata na nadležnost i daljnje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona FBiH.

Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje MUP-a ZDK/Radio Olovo

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button