KulturaOlovo

PROMOVISANA KNJIGA PJESAMA „STRATIŠTE“

Sinoć je u Olovu, u prepunoj sali hotela „Aquaterm“ promovisana peta zbirka pjesama Elmedina Jamakovića – Jek-a pod nazivom „Stratište“ Svojom posjetom i brojnošću olovljani su još jednom pokazali da vole pisanu riječ i znaju cijeniti trud ovog našeg mladog ali uspješnog pjesnika.

O knjizi su nadahnuto govorili promotori: Dževad Abazović, Hasna Vatreš i Hadžem Hajdarević.

  • Iz uspomena koje nosi i o kojima piše izraslo je pjesničko ime kojim se danas Olovo ponosi – kazao je između ostalog Dževad Abazović podcrtavajući pjesnikov pogled na, ne tako davno, vrijeme rata i  zla o kojem Elmedin pjeva bez mržnje.
  • Naglašavajući da je knjiga ispisana najzahtjevnijom – sonetskom formom Hasna Vatreš je, iščitivajući pojedine stihove, s posebnim oduševljenjem, govorila o činjenici da autor ne odstupa od svoje trajne pjesničke veze sa svojim zavičajem, njegovim toponimima, djetinjstvom, ljudima…
  • Pjesnici su vrtlari jezika! Kako god sam, šetajući danas kroz vaš grad, bio oduševljen njegovom ljepotom, čistoćom i cvijećem, tako mi je drago što vidim iz ove vaše posjete i vaše brojnosti da  cijenite Elmedina Jamakovića, vašeg domaćeg vrtlara, koji je evo još jednom zbirkom pjesama potvrdio svoj talenat i epitet izvrsnog pjesnika – kazao je u svom izlaganju književnik Hadžem Hajdarević

Zahvalivši se  svim prisutnim na odzivu i podršci Elmedin Jamaković- Jek je svakom učesniku promocije poklonio svoju novu knjigu. I gradska biblioteka zahvaljujući ovakvom Elmedinovom gestu na svojim policama ima više nego dovoljan broj primjeraka ove knjige, za sve vas koji imate želju prekrasnim sonetima zaploviti u Elmedinov pjesnički svijet.   

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button