AktuelnoOlovoVijesti iz BiH

Direktor BRC “AQUATERM” Senad Selimović najmenadžer godine

U Banjoj Luci su Evropska nezavisna agencija za izbor i promociju najuspješnijih poslovnih ljudi i kompanija Bosne i Hercegovine, jugoistočne i srednje Evrope, Evropsko udruženje menadžera i časopis EUROMANAGER proglasili najmenadžere i najkompanije Bosne i Hercegovine za 2019. godinu.

Bilo je to četrdesetprvo uručenje visokih nagrada najuspješnijim menadžerima i kompanijama iz biznisa, ali i iz ostalih područja djelovanja u Bosni i Hercegovini, uz prisustvo od preko 200 zvanica – menadžera, naučnih, javnih i političkih ličnosti iz Bosne i Hercegovine i okruženja.

Za ovu prestižnu nagradu ove godine je nominovano gotovo 1.000 menadžera i kompanija iz svih privrednih oblasti, a priznanje je dobilo njih dvadesettroje. Uručeno je i petnaestak „Specijalnih nagrada“, ljudima koji nisu direktno u biznisu, ali imaju značajan utjecaj na stvaranje ambijenta za biznis. To su nagrade „Najministar“, „Najgradonačelnik“, te nagrade najboljima u oblasti nauke, informisanja, sporta i kulture.

Među nagrađenim menadžerima, posebno mjesto pripada – „Šampionima biznisa“, gdje je uručeno šest nagrada iz različitih oblasti biznisa.


Priznanja „Najmenadžer Bosne i Hercegovine“ uručena su ljudima koji su u 2019. godini uspješno „kormilarili“ svojim kompanijama, što je dovelo do boljih rezultata u svim segmentima rada njihovih kompanija.

Šampionima biznisa, u kategoriji javnih preduzeća i institucija, proglašeni su pored ostalih Dr. Senad SELIMOVIĆ & JAVNA ZDRAVSTVENA USTANOVA BANJSKO-REKREATIVNI CENTAR „AQUATERM“ iz Olova.

Bio je to povod za razgovor sa direktorom dr.Senadom Selimovićem kojem smo čestitali na ovom laskavom priznanju i iskoristili priliku da podsjetimo na sve sadržaje Aquaterma i popunjenost kapaciteta .Direktor Selimović za naš radio je otkrio i neke planove za budućnost kada je riječ o novim ulaganjima i proširenje kapaciteta Aquaterma i na kraju je bilo vremena i novogodišnju čestitku .

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button