AktuelnoMjesne zajedniceOlovo

NASTAVAK RADOVA NA VODOVODU DUGANDŽIĆI

Općina Olovo nastavlja uspješnu realizaciju planiranih infrastrukturnih projekata. Vodovodna infrastruktura, uz putnu, predstavlja prioritetnu oblast u okviru koje je nastavljena i izgradnja vodovoda Dugandžići. Nakon što je u prethodnim fazama, uz pomoć Općine i UNDP-a, izvršeno kaptiranje i dovod izvora „Vrela“ u glavni mjesni bazen, nastavljena je izgradnja primarne i sekundarne mreže do naselja Bare i Pušino Polje. Upravo na ovom potezu danas zatičemo mašine i radnike preduzeća „Džev Komerc“ Zavidovići koji, na zadovoljstvo povratnika, vrše iskop i polaganje kabla prema završnoj tački vodovoda.

 Općina Olovo je sredstva za konačan završetak ovog najznačajnijeg projekta u MZ Dugandžići opredjelila iz sredstava za vodne naknade, koje je Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, odnosno Vlada ZDK doznačila općini Olovo za 2019. godinu. Od 200.000 KM koliko je iznosio ovaj transfer, općina Olovo je 50 hiljada KM opredjelila za vodovod Vranješevac u MZ Čuništa dok će 150 hiljada biti uloženo u završetak ovog vodovoda (Dugandžići).

   Završetak ovog projekta omogućit će trajno i kvalitetno snadbjevanje vodom velikog broja stanovnika MZ Dugandžići kojima je to bio decenijski san i želja.  

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button