AktuelnoOlovoPosaoPrivreda

Udovoljeno zahtjevima radnika radne jedinice Šumarija Olovo

Udovoljeno je zahtjevima radnika Šumarije Olovo –  ŠPD ZDK koji su jutros nadležnima uputili hitan zahtjev za trajno rješavanje svog nezavidnog statusa u kome se nalaze.

U sjedištu Vlade ZDK danas je održan sastanak sa Mirzom Ganićem premijerom Vlade ZDK ,na kojem su bili prisutni Jasmin Devedžić direktor ŠPD ZDK  Zavidovići i predstavnici sindikata preduzeća.

Kako je za naš radio kazao Fahro Merdan predsjednik sindikalne podružnice radnika PJ Šumarija Olovo , zaključak sastanka je da se ponište postojeći ugovori  i raspiše novi konkurs.Potrebno je da se ispoštuje zakonska procedura ,zasnivanje radnog odnosa u trajanju od šest mjeseci,što podrazumijeva da radnici ne ostaju bez posla,za to vrijeme.Jedan od zaključaka je i da se raspiše konkurs na određeno vrijeme za sve radnike koji su potrebni ovom preduzeću.

Nakon ove vijesti iz Zenice svi radnici Šumarije Olovo su obaviješteni da se mogu vratiti na posao.

Na sastanku koji danas održan u Općini Olovo sa Općinskim načelnikom Đemalom Memagićem i predstavnicima sindikalne podružnice radnika PJ Šumarija Olovo,je dogovoreno da se nakon ovih dešavanje krene u odvajanje od ŠPD-a ZDK,zakonskim putem.

Podsjećamo radnici PJ Šumarija Olovo –  ŠPD ZDK su danas obustavili proizvodnju i nadležnima uputili hitan zahtjev za trajno rješavanje svog nezavidnog statusa u kome se nalaze.Glavni razlog je dugogodišnji nepravedni odnos prema proizvodnim radnicima,tačnije poslednji konkurs raspisan od strane ŠDP ZDK Zavidovići u kome se devet šumarskih inžinjera prima u stalni radni odnos, dok se svi ostali radnici primaju na određeno vrijeme.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button