AktuelnoOlovoPrivredaZdravlje

„Domaćim stazama – od njive do trpeze“ -u posjeti poljoprivrednom gazdinstvu Behlulović u Olovskim Lukama

„Domaćim stazama – od njive do trpeze“ je naš novi serijal sedmičnih priloga o poljoprivredi.Želja nam je više i češće promovisati domaću poljoprivrednu proizvodnju kroz radijske emisije i objave na našim medijskim kanalima.I do sada smo vam kroz priloge ,priče iz naših MZ nastojali skrenuti pažnju ,potaknuti,promovisati domaću proizvodnju.

Bili smo i ostali podrška svima koji nešto proizvode i kroz našu radijsku grupu Radio Olovo -sve na jednom mjestu https://www.facebook.com/groups/1475518455898693 , gdje smo omogućili svima koji žele nešto prodati,potražiti stručni savjet da to učine.U ovo vrijeme pandemije svaka olakšica je dobro došla jer vrijeme koje živimo uči nas da ne možemo živjeti jedni bez drugih.Uskoro vam donosimo nove priče naših sagovornika,vrijednih domaćica i domaćina sa područja naše općine.

Porodica Behlulović se bavi proizvodnjom povrća više od 10 godina. Tradicija i iskustvo im daju za pravo da kažu da su vodeći proizvođači zdrave hrane na području općine Olovo. Uz veliki trud, ulaganje te stručnu pomoć, uspjeli su podići kvalitet vlastitih proizvoda na visok nivo. Na ranču porodice Behlulović trenutno se nalazi dvanaest plastenika, u kojima uzgajaju paradajz, papriku, krastavac, buraniju, patlidžan te ostale kulture koje ne spadaju u plasteničku proizvodnju poput mrkve,peršuna, luka, krompira… Pored uzgoja povrća, bave se i uzgojem jagoda. Preko tri hiljade sadnica jagode dokaz su potražnje proizvoda i predanosti porodice Behlulović da odgovori potrebama svojih kupaca.Kako je ovo vrijeme pandemije uticalo na njihovu proizvodnju i plasman proizvoda ,kako su se snašli u novim otežanim uslovima za rad razgovarali smo sa Sakibom Behlulovićem koji sa suprugom Hatom od zore do sumraka boravi na svom imanju.Ubijeđeni su da im korona virus ne može ništa jer se zdravo i kvalitetno hrane i borave na suncu i svježem zraku.Krećite se što više i koristite plodove koje uzgajate kao i sve plodove prirode to je naš moto koji preporučujemo svima.

-Mi donosimo na vaš sto samo najkvalitetnije povrće, pažljivo uzgajano i s ljubavlju ubrano za vas,poruka je ovih vrijednih ljudi.

Poljoprivredno gazdinstvo „Behlulović“ se nalazi u Olovskim Lukama, pored magistralnog puta Sarajevo – Tuzla, 5. km od Olova.Potražite ih i na facebook stranici Fabrika zdrave hrane , https://www.facebook.com/fabrikazdrav…

Razgovor sa bračnim parom Behlulović poslušajte ovdje na našem YouTube kanalu;

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button