AktuelnoOlovoSport

NK”Stupčanica”dočekuje NK “Famos” iz Hrasnice-trener Faruk Dedić o željama i nadama “Stupčanice” na putu do vrha tabele!

Nakon perioda od pet pripremnih utakmica u kojima je NK Stupčanica ostvarila tri pobjede i dva remija sa gol razlikom od 17 datih i 5 primljenih golova treneri , igrači ali Uprava NK Stupčanica može biti zadovoljna i spremna za proljetni dio prvenstva u okviru Druge Lige F BiH Centar.

To se pokazalo već u prve dvije utakmice protiv NK Natron i Moševac iz Maglaja gdje su slavili dvije pobjede od 3-0.

Recept za uspjeh po kojem djeluju je mlad i perspektivni kadar igrača i trenera u koji Uprava NK Stupčanica ulaže nade sa željom za napredovanjem ka vrhu tabele.

U NK Stupčanica kažu da su treneri Faruk Dedić i Damir Gradaščević tokom priprema zahtijevali ozbiljnost u radu na treninzima i utakmicama, kako bi se što bolje pripremili za nastavak sezone, a igrači su to pokazali kroz svoje zalaganje i prisustvo na treninzima.

Pred važnu utakmicu tzv,derbi kola sa ekipom Famosa razgovarali smo sa trenerom Farukom Dedićem koji je po drugi put u Olovu.

Faruk Dedić je rođen u Sarajevu 1971. godine i iza sebe ima bogato nogometno iskustvo od omladinskih selekcija Sarajeva do seniorski dio igračke karijere proveo je u NK “Ozren”iz Semizovca,”Bosni”iz Visokog ,neko vrijeme je boravio i Hrvatskoj.

-Trenerskim poslom sam se počeo baviti 2004. godine,prvi moj angažman je bio u “Unis” Vogošća zatim sam bio tri i po godine u Semizovcu u NK”Ozren”,jedno vrijeme u Ilijašu i Visokom a u sezoni 2013/14 u Stupčanici.

Na naše pitanje o ponovnom dolasku u Stupčanicu Faruk kaže;

-Kada sam ponovo došao u Stupčanicu već sam znao većinu igrača pa mi je puno lakše se u ovom periodu naviknuti.Mogu reći da mi je izuzetna čast i zadovoljstvo raditi sada u klubu u kojem je sve posloženo kako treba,gdje trener ima sve uslove za rad,gdje odziv igrača izuteno visok vrijedni su i radni.Sve funkcioniše onako kako bi trebalo u jednom dobro organizovanom klubu.Imam samo riječi hvale za sve ljude u klubu na čelu sa predsjenikom Semirom Degirmendžićem ,igračima i svim članovima uprave i uposlenicima.I prije sam čuo da je klub dobro organizovan ali sam se i sam u to uvjerio zajedno sa svojim kolegom Damirom Gradščevićem.

Do kraja sezone žele napredovati prema vrhu tabele jer su se već uspjeli popeti sa petog na treće mjesto.

-Izuzetno zalaganje i trud svakog igrača po na osob daje i izuzetne rezultate ,to smo već vidjeli u posljednje dvije utakmice od kojih jedna bila baš zahtjevna u gostima kod domaćina Moševca.Dobro smo počeli i nema razloga da tako ne nastavimo pogotovo ako znamo da je većina domaćih igrača.Nadamo se da će rezultati biti sve bolji i bolji u narednom periodu.Sad težimo da što prije stignemo i prestignemo nerednog protivnika ekipu Famosa ovo je sama po sebi derbi utakmica i nadamo se s razlogom dobroj igri i dobrom rezultatu ,vjerujemo u naš kvalitet koji posjedujemo.Svi u klubu priželjkujemo da dođemo na drugu poziciju i budemo stabilan drugoligaš ,za sada nam nije imperativ veći rang takmičenja iako smo organizovaniji od nekih ekipa iz većeg ranga ,ipak vidjet ćemo šta će naredni period donijeti i šta će uprava kluba odlučiti,kaže trener Dedić.

Damir Gradaščević također je novo ime u stručnom štabu seniorskog tima. Damir u NK Stupčanica obavlja funkciju kondicionog trenera. Kada pogledamo njegovu biografiju slobodno možemo reći da je Stupčanica dobila vrhunskog trenera, koji je radio u stručnom štabu FK “Željezničar” Sarajevo, FK “Olimpik” Sarajevo i NK “Bosna” Visoko, a van naše države u Omanu..

Ove nedelje tačnije 21.marta 2021.godine u 15.00 sati na stadionu Danac dočekuju NK “Famos” iz Hrasnice.Utakmicu kao i do sada možete pratiti putem YouTube kanala a link možete pronaći na našoj facebook stranici prije početka utamice.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button