AktuelnoMjesne zajedniceOlovo

Predstavljamo vam mjesne zajednice općine Olovo- Ibro Klempić predsjednik MZ Solun

I ove sedmice nastavljamo sa predstavljanjem mjesnih zajednica naše općine Olovo.Kako smo krenuli sa predstavljanjem mjesnih zajednica uzvodno uz rijeku Krivaju prije nekoliko sedmica od MZ Kamensko,Jelaške ,C.Ćuprija ,Čuništa,Milankovići stigli smo do MZ Solun.

MZ Solun ima devet podružnica Martinovići,Solun,Glavično,Žunova,Hadre,Kovačići,Rečica,Dugo selo i Bukov Do.

U razgovoru za naš radio predsjednik MZ Solun Ibro Klempić kaže da ova MZ trenutno ima 1160 stanovnika i u posljednje vrijeme bilježe povratak nekoliko porodica.

Brojni su projekti realizovani na području ove MZ ali ima podružnica u kojima još uvijek nije ništa urađeno poput podružnice Martinovići do koje je putna komunikacija u katastrofalnom stanju dijelom i zbog nemara ŠPD koje vrši izvoz drvenih sortimenata ovom putnom komunikacijom.

Ukoliko se ne iznađe rješenje da se putne komunikacije poprave i kontinuirano održavaju predsjednik ove MZ je zajedno sa svojim mještanima najavio proteste građana i blokadu lokalnih puteva.

Kako je na Savjetu ove MZ odlučeno glasovima građana kandidovani projekti su ocijenjeni po prioritetima i to,rekonstrukcija vodovodne mreže,izgradnja bazena i pratećihh objekata ,rekonstrukcija puta prema Kovačićima i asfaltiranje puta prema Martinovićima.

Razgovor sa Ibrom Klempićem poslušajte u novoj epizodi našeg podcasta ,

Radio Olovo/A.M

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button