AktuelnoObrazovanjeOlovo

DOGOVORENA POMOĆ ZA PREVOZ UČENIKA SA PODRUČJA MZ CAREVA ĆUPRIJA

  Roditelji 22. djece koja, sa područja Careve Ćuprije, pohađaju srednju školu u Olovu danas su došli u prostorije Općine Olovo, gdje ih je primio i sa njima razgovarao načelnik Općine Olovo Đemal Memagić.

  Roditelji su zatražili od prvog čovjeka Općine da iznađe način i sredstva da im se pomogne u subvencioniranju djela troškova prevoza njihove djece. Mjesečna karta za učenike srednje škole na relaciji Careva Ćuprija – Olovo iznosi 147 KM, što uz sve ostale troškove od udžbenika, odjeće i obuće do ishrane tokom boravka u školi predstavlja veliki teret za sve, a posebno nezaposlene i roditelje sa malim primanjima.

   Za pet najugroženijih porodica načelnik Memagić će iz vlastitih sredstava finansirati prevoz njihove djece, dok će za ostale, dogovoreno je na sastanku, nakon usvajanja budžeta, biti osigurana subvencija od najmanje 50% iznosa karte za prevoz.

Prema izjavi koju je za naš program dala Hasnija Čičiković, ali i ostali roditelji sa kojima smo razgovarali ispred Općine, zadovoljni su dogovorenim i zahvalni načelniku Đemalu Memagiću, koji je i prošle godine na sličan način pomogao učenicima sa ovog područja kako lično, tako i sa nivoa Općine.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button