AktuelnoHumanitarne akcijeNGO i udruženjaOlovoVijesti iz BiH

U toku je sedmica solidarnosti CK FBiH pod motom «SOLIDARNOST NA DJELU»

Posljednja sedmica oktobra/listopada je tradicionalno rezervisana za provođenje akcija solidarnosti. Ove godine se Sedmica solidarnosti, u skladu sa Planom rada Crvenog križa Federacije BiH za 2023. godinu, provodi u periodu od 24. do 31.10.2023. godine.

Aktivnosti u Sedmici solidarnosti se provode pod motom «SOLIDARNOST NA DJELU», a osnovni cilj je pružanje pomoći stanovništvu u potrebi (socijalno ugrožene osobe, korisnici programa kućne njege, djeca slabijeg materijalnog stanja…) i podizanje svijesti javnosti o potrebama starih osoba i socijalno ugroženih kategorija stanovništva.

Prioritetni zadatak treba biti angažman i uključivanje u akcije solidarnosti što većeg broja organizacija u općinama/gradovima, odnosno što većeg broja profesionalaca i volontera kako bi se prikupila što značajnija pomoć za građane i zajednicu.

Preporuka je da se aktivnosti, usmjere na prikupljanju prehrambenih i higijenskih artikala za socijalno ugroženo stanovništvo. 

Tokom trajanja Sedmice solidarnosti fokus treba usmjeriti na promotivno – informativne aktivnosti;

CK F BiH uputio je poziv građanima da se uključe u akciju u mjesnim zajednicama, školama, institucijama, organizacijama i drugim subjektima .U organiziranju akcije učestvovju mladi volonteri Crvenog križa.Nakon akcije CK je  organizirati distribuciju i podjelu prikupljenih dobara i javno objaviti rezultate akcije.

Sve inf vezano za kaciju mozete dobiti u CK Olovo.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button