Općenito

Danas sahrana ubijenog policajca – Dan žalosti u cijeloj BiH

zastava-pola-koplja-620x400U cijeloj Bosni i Hercegovini danas je Dan žalosti povodom terorističkog napada u policijskoj stanici u Zvorniku, u kojem je život izgubio pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) RS Dragan Đurić. On će danas biti sahranjen, uz najviše policijske počasti, na groblju Karakaj u Zvorniku.

Vlada RS je odredila i delegaciju koja će prisustvovati sahrani stradalog policajca, a činiće je potpredsjednik Vlade Anton Kasipović, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač i ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić, saopštio je Biro Vlade RS za odnose sa javnošću.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine jučer je na drugoj hitnoj sjednici donijela odluku o proglašenju 29. aprila Danom žalosti u FBiH zbog terorističkog napada na policijsku stanicu u Zvorniku.

Dan žalosti se obilježava obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja, odnosno jarbola na zgradama FBiH i institucijama FBiH.

Na dan žalosti ne mogu se održavati programi kulturno-zabavnog karaktera na javnim mjestima u FBiH, a medijske kuće u tom bh. entitetu su dužne uskladiti i prilagoditi svoje programske sadržaje, saopćio je Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.bhrt/Radio Olovo

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button