AktuelnoOlovo

MIZ OLOVO ORGANIZIRAO TRADICIONALNI BAJRAMSKI PRIJEM

Medžlis islamske zajednice Olovo i ove je godine organizirao i priredio tradicionalni Bajramski prijem.   U Hotelu „Aquaterm“ danas se okupilo blizu 100 predstavnika političkog, javnog, društvenog i vjerskog života naše Općine.

Obraćajući se prisutnima u svojstvu domaćina glavni imam MIZ Olovo Esad ef. Pepić uz bajramsku čestitku i podsjećanje na brojne aktivnosti i rezultate na polju vjerskog života, uputio je i nekoliko poruka i savjeta utemeljenih na visoko-moralnim principima vjere.

– Biti zajedno na stazi dobra, misliti jedni o drugima samo najbolje, dati maksimalan doprinos na svakom polju rada i djelovanja, jedini je recept za uspjeh! Olovski čovjek je pokazao da zna čuvati i braniti svoju vjeru, domovinu i svoje Olovo i onda kada je to bilo najteže. Danas u miru potrebno nam je jedinstvo da sačuvamo postignuto na polju razvoja i nastavimo stazom napretka – kazao je između ostalog glavni imam MIZ Olovo. Govoreći o završenim, aktuelnim i planiranim projektima izgradnje vjerskih objekata i infrastrukture Esad ef. Pepić najavio je i skori tehnički prijem i svečano otvorenje Čaršijske džamije u Olovu.

Prisutne je pozdravio i Bajram čestitao i prvi čovjek Općine Olovo Načelnik Đemal Memagić. On je, ističući aktuelne i planirane višemilionske projekte u Olovu, također pozvao na jedinstvo u stvaranju što povoljnijeg i ljepšeg ambijenta u našoj lokalnoj zajednici. Svim prisutnima poželio je obilje zdravlja i sreće u mubarek bajramskim danima.

Riječi zahvalnosti upućene su Upravi i osoblju JU BRC „Aquaterm“ Olovo koji su i ove godine bili dobi domaćini ovom tradicionalnom bajramskom skupu.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button